Αναγνώστες

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κλασική σοκολατίνα



          Υλικά:


Παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 30 γρ. κακάο
  • βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, για το ταψί

Σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 60 γρ. κονιάκ

Μους σοκολάτα

  • 400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Γαρνίρισμα

  • 200 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • λίγη κομπόστα 
   Εκτέλεση:

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.VAikbK7W.dpuf

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.OyxJND9R.dpuf
Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.OyxJND9R.dpuf
Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.VAikbK7W.dpuf
Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.VAikbK7W.dpuf
Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.
Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/klasiki-sokolatina/#sthash.OyxJND9R.dpuf


Μερίδες: 12
Χρόνος εκτέλεσης:1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου